.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kwekerij 'Da Capo'
Tuinbouwweg 19B
3602 AT Maarssen

HOLLAND


Tel: 06-14722011
Fax: 0346-556504

HET VERHAAL VAN ECHEVERIA 'SILVER QUEEN'

 

Echeveria Silver Queen

 

Herkomst

De overgrootouders van de Echeveria komen uit de Mexicaanse woestijn. Daar ontdekte plantenkenner Antansio Echeveria in de 19de eeuw de succulent. De plant overleefde hitte en droogte door water op te slaan in zijn blaadjes, stengels en wortels. De Echeveria kan dus tegen een stootje.

 

Ontwikkeling

Door verschillende soorten te kruisen ontstaat een variatie aan nieuwe vormen, kleuren en kwaliteiten. Silver Queen is zo ook ontstaan. Ze viel op door de gracieuze vorm en stevige vorm onder alle omstandigheden, alles trotserend, als een echte Queen. Het poederlaagje op de bladeren geeft haar de ‘silver look’. Wrijf het er niet af, het komt lastig of niet terug.

 

Vorm

Met enige regelmaat komen kijkers een rondje maken in de selectie op de kwekerij. Opvallend is dat Echeveria dan vaak wordt vergeleken met de vorm van een Lotusbloem. Een vorm dat een gevoel oproept van welvaart, schoonheid, vruchtbaarheid, eeuwigheid en de eeuwige jeugd (zoals beschreven in het Hindoeïsme). In het boeddhisme, betekent het ook zuiverheid en goddelijkheid.

 

Stand van de bladeren

Ook de stand van de bladeren en de vlezigheid geven positieve gevoelens, onbewust, iets wat we vanuit Feng shui1 kunnen benoemen. De ronde vormen spreken een gevoel van veiligheid uit. De opgaande vorm van de bladeren, lijken op de punten van de daken van pagodes. Die symboliseren het vasthouden en ‘vangen’ van geluk en welvaart. De dikke bladeren staan voor het wegvangen en kunnen absorberen van negatieve energie.

 

Verzorging

Zet daarnaast de praktische alledaagse verzorging van de plant die uitermate eenvoudig is, dan vormt deze Echeveria een fijne aanvulling in het interieur. Een sierlijke koningin om van te genieten en naar te kijken.

 

1) Feng shui (spreek uit als: feng sjweej / [ˌfʌŋˈʃweɪ]) is de meer dan 3000 jaar oude filosofie die leert hoe de omgeving het geluk kan beïnvloeden. Feng shui wordt als pseudowetenschap beschouwd.

Filosofie Feng shui

Feng shui leert welke invloeden vormgeving en inrichting op het welzijn en geluk van de mens hebben, en ook hoe negatieve invloeden veranderd kunnen worden in positieve.

Feng shui gaat over de relatie tussen de mens en de leef- of werkomgeving en is gericht op harmonie tussen natuurlijke en gecreëerde vormen. Alles wat de mens maakt is in wezen niet natuurlijk, maar kan wel met die natuur in harmonie gebracht worden.

Het doel van Feng shui is om onze leef- of werkomgeving zo aan te passen dat een harmonieuze stroming van Qi (de levensenergie) gestimuleerd wordt.

 

 

INSPIRATIE FOTO'S

RHAPSODY IN PINK

'Economy pot' (5,5 cm)

Normale potmaat (10,5 cm)

Rhapsody in Pink - Inspiratiefoto

Rhapsody in Pink - Inspiratiefoto